21. januar 2020
  Prva prijava     Vstopi
Iskalnik strani
Iskalni pojem:
Država:
Mesto:
Prevoz:
Termin od:
Termin do:
AKTUALNO TA TEDEN

NA JESENSKI POTEP Z VLAKOM

Ker atraktivnih ponudb in edinstvenih doživetij ni nikoli preveč,
vam ponujamo dva zanimiva programa za potovanje z vlakom. 

1. Prijetno in nostalgično potovanje na Ohrid - MAKEDONIJA
CENA  POTOVANJA: 440,00
2. S Titovim Modrim vlakom po Srbiji – v iskanju dežele,
ki je ni več - SRBIJA 
CENA  POTOVANJA: 386,00 


 

 

 

Kontakt

Turistična agencija Odyssei
Zg. Selnica 31c, Selnica ob Dravi
T: 08 2811 338, 041 886 286

Računalniški tečaji

Piškotki in politika zasebnosti

Opis
 

Potovanje po Afriki- Tanzanija; safari po migracijski poti v parku Serengeti
in počitnice na Zanzibaru

Objekt: Potovanje po Afriki- Tanzanija
Destinacija: TANZANIJA
  ZANZIBAR
Odhod: Po dogovor
Tip sobe: Po dogovor
Storitev: Polni penzion
Prevoz: Letalski prevoz
Cena od: 2.660 €

 

PROGRAM
Prvi dan: prihod na letališče, lokalni voznik vas bo pričakal na letališču Arusha ali Kilimandžaro in vas prepeljal v hotel v Arushi. Večerja in nočitev
Drugi dan: Nacionalni park Tarangire, v hotelu se boste sestali s predstavnikom in dobili vse potrebne informacije o programu.Po zajtrku se boste peljali najprej v Nacionalni park Tarangire, tretji največji park, kjer bomo znova priča neštetim živalmi. Tukaj pa se bomo tudi srečali s pol nomadskimi plemeni, ki bo pravo kulturno doživetje.
Nacionalni park Tarangire se razteza JV od jezera Manyara, okoli reke Tarangire. Kot bližnji Nacionalni park Manyara ga večina turistov obišče za en dan, čeprav je vreden daljšega raziskovanja. Velike črede zeber, divjih zveri, velikih južnjaških antilop in še posebej slonov lahko vidite do oktobra, ko jim kratka deževna doba dovoljuje, da se preselijo do novih pašnikov. Park je tudi odličen kraj za opazovanje ptic, saj so našteli več kot 300 različnih ptičjih vrst. Velja za najpozneje odkrit park v Tanzaniji.
Pozno popoldan prihod v lodge, večerja in nočitev.
           
Tretji dan: Nacionalni park jezero Manyara: Po zajtrku sledi vožnja po Great Rift Valley do mesta Mto Wa Mbu, ki leži ob vhodu v Nacionalni park Lake Manyara. Ta lep park s svojo bujno vegetacijo in tropskimi gozdovi, velikanskimi figami in mahagonijevimi drevesi, je dobil ime iz Maasajske besede za "mleček tirucalli", grm, ki se uporablja za izdelavo maziva, da zaščitijo svoje govedo. Nacionalni park jezero Manyara je paradiž za opazovalce ptic z več kot 350. različnimi vrstami, vključno s flamingi, štorkljami, pelikani, ibisi in kormorani. Okoliška pokrajina pa s svojo raznolikostjo ponuja zavetje velikemu številu drugih živali. Med glavnimi atrakcijami je izredno ptičje življenje, prvovrstni »na drevesa plezajoči levi, ki počivajo na akacijah.« in obilica povodnih konjev, ki jih lahko opazujemo bližje kot kjerkoli drugje. Osupljivo je tudi okolje samega parka, ki na severu dramatično meji na strmo pobočje Velikega tektonskega jarka. Večerja in nočitev.
           .jpg
 Četrti dan: Ngorongoro in Serengeti: Po zajtrku slovo od Manyare na poti safari in odhod proti Nacionalnemu parku Serengeti. Na poti bomo imel safari in piknik kosilo na idiličnem kraju.
Park Serengerti zavzema okoli 14.763 km² ozemlja. Nahaja se na severu Tanzanije in razteza vse do meje s Kenijo, kjer se nadaljuje pod imenom Masai Mara. Park ne navdušuje samo z velikim številom prosto živečih živali, temveč tudi z veliko raznolikostjo živalskih vrst. Tu srečaš leve in slone, ježevce in luskavce. Predvsem pa človeka prevzame vsakoletno množično preseljevanje čred, eden najbolj očarljivih prizorov v nedotaknjeni naravi. Čakajo nas srečanja z levi, sloni, gepardi, zebrami, žirafami, antilopami, gnuji, gazelami in številnimi drugimi živalmi. Na poti bomo spoznali reke Grumeti, Saronera in Sogore, ki vse omogočajo življenje množici živalim.
Pozno popoldan, zvečer prihod v lodge, nastanitev, večerja in nočitev.
Peti dan: Nacionalni park Serengeti - Krater Ngorongoro: Po zajtrku boste nadaljevali proti kraterju Ngorongoro, na poti safari. via kraj Oldupai Gorge, ki je znano kot »Zibelka človeštva«. Po prihodu v krater in čudovito vožnjo po parku bo čas za piknik kosilo na idiličnem kraju znotraj kraterja Ngorongoro. Nato dalje safari, kjer vas bo voznik / vodnik navdušil s svojo spretnostjo pri iskanju skritih živali.
Krater Ngorongoro, ki je širok okoli 20 km, je eden od največjih kraterjev na svetu. Prekriva območje 260 km² in je stalen dom več kot 30.000 živalim. Levi, sloni, nosorogi, bivoli, gnuji, gazele in zebre se pasejo na dnu kraterja, prav tako tisoči flamingi oblegajo alkalno jezero Magadi.
Pleme Masaji ima pravico, da pase živino na tem območju, zato ni nič kaj nenavadnega videti masajsko živino na paši skupaj z gnuji in zebrami ter levjim plenom nekaj sto metrov proč. V kraterju živi okoli 100 levov in 20 črnih nosorogov. Gozd Lerai ob robu kraterja je priljubljeno skrivališče leoparda. Rob kraterja je visok 2. 200m in noči so lahko tam ledeno mrzle.
Po končanem safariju prihod v lodge, večerja in nočitev.
        
Šesti dan: Ngorongoro krater: Po zajtrku bomo imeli še poldnevni safari, se spustili na dno kraterja, kjer boste iz varnega avtomobila občudovali neverjetne panoramske poglede, če boste imeli srečo, boste srečali vse od velikih 5, obiskali bomo tudi slano jezero Magadi, kjer živijo flamingi in druge vodne ptice. Še ena velika značilnost tega parka je velika populacija plenilcev, ki vključujejo levi, hijene, šakali, gepardi in leopardi, a je treba imeti izkušeno oko, da jih lahko najdeš.
Po razburljivem dnevu bo piknik kosilo, nakar se vrnete v Arusho. Večerja in nočitev
Sedmi dan: Zajtrk. Transfer na letališče in let na Zanzibar.
Sedmi do trinajsti dan: Zanzibar – počitnice Zanzibar oziroma Unguja v svahiliju je ime otoka, ime otoka izvira iz arabščine, v prevodu pa pomeni dežela črncev, saj je bil Zanzibar glavna postojanka za prevoz kot oglje črnih sužnjev s celine v svet. Glavno mesto otokov se nahaja na otoku Unguja in se prav tako imenuje Zanzibar. Stari del mesta, znan tudi kot Stone Town (Kamnito mesto), ima status svetovne znamenitost. Na obale arhipelaga je pot zanesla Sumerce, Egipčane, Indijce, Perzijce, Kitajce, Arabce, Portugalce, Nizozemce in Britance, vsak od njih pa je pustil košček svoje kulture, ki danes daje otokom tako značilen pečat. Tudi največji evropski raziskovalci kot Speke, Stanley, Burton in Livingstone so prav iz teh krajev stopili na pot odkrivanja stare celine.
Zanzibar upravičeno nosi lovoriko otoka začimb. Začimbe spoznate v njihovem naravnem okolju (npr. cimet je drevo, začimbo pa izluščijo iz plasti lubja). Otok, ki ga obdaja Indijski ocean, ponuja bogato bero morskih specialitet. Večerna tržnica v Stone Townu velja za največjo svetovno ribjo tržnico že pripravljenih morskih dobrot.
       
Bivate v bungalovu z zajtrkom, dodatni izleti so za doplačilo.
Trinajsti dan:  po zajtrku transfer na letališče in let v Dar es Salaam ter naprej polet v Evropo.
Safari v Serengeti- in počitnice Zanzibar
CENA
Za eno osebo / na osebo
Za dve osebi / na osebo
Bivanje v Lodgih in kampih:
2.660,00
2.420,00
Bivanje v hotelih nižje kategorije:
3.380,00
3.070,00
Bivanje v hotelih višje kategorije
3.615,00
3.390,00
Cena vključuje: - notranji let in takse Arusha – Zanzibar – Dar es Salaam- prenočevanje v lodge-ih in hotelih 3*,- obroki po programu,- vsi ogledi po programu,- vse vstopnine v naravne rezervate,- vse prevoze po programu (prevoz z jeepi na safariju),- transferji na/ z letališča,- ves čas safarija voda in topli napitki (čaj, kava)- lokalni vodniki,- 6 x nočitev z zajtrkom na Zanzibaru- organizacija
Obvezna doplačila: OB PRIJAVI: - letalski prevoz Ljubljana ali bližnje letališče, Evropa – Tanzanija, Arusha – povratno Dar es Salaam – Evropa, bližnje letališče/Ljubljana: Od 850,00 EUR- zavarovanje z asistenco v tujini,- zavarovanje rizika odpovedi (zahtevajte podrobnejša navodila).NA POTI: - vizum: 50 USD;- izstopna letališka taksa: 25 USD,- napitnine 45 USD
 --------------------
OPOMBA: Cene so vezane na USD in se lahko zaradi menjalnega tečaja in zaradi spremembe cen ponudnika tudi spremenijo.
Točen datum potovanja bo glede na željo stranke in na ugodno kombinacijo rednih poletov 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Privacy Statement | Terms Of Use | Copyright 2017 by Odyssei